Оптими
1
А ми літали – пам’ятаєш? – весняно й сонячно було! Проміння бризки золотаві ти звив коронно на чоло. Вогонь кохання вклав у квіти. Сховав збентеженість, мов скарб. ...В житті такі бувають миті, котрі – віка!
2
Була душа мов лід затерпла. І хоронилась неспроста... Щось таємниче й дуже тепле у ній сьогодні пророста. Відважилась, знайшла всі струни, Заряджені в височині. Дощ позмивав грози відлуння, А ти всміхаєшся мені!
3
Що з того, що птахи співають Серед трояндових алей? Чи з того, що п’янкі розмаї – Коханці запашних лілей? Ховаю всі сердечні ритми У потаємній глибині... Бо не зі мною ти відкритий Ні восени, ні повесні...
4
Пригорнусь до твоїх грудей, Два слова мовлю втішних, І не впізнаю раптом: де Печаль твоя торішня? – Підкручується бравий вус, Підошви „хваць” тупочуть. А понад нами нижче бус Спускається... Мій Отче!
5
У час, коли бруньки стріляють Й блакитний струм тече з небес, Собі я зізнаюсь зівяло, Що вже давно люблю тебе. Але тобі байдужий дотик Моїх нестриманих очей. І все ж кохати буду, доки Життя чаруюче тече!
6
Що зрозумів, неначе Бог, Та розігнав сердечні чвари, Вона до ніг кладе вінок Жіночіх, незбагненних чарів, Кохання вічну чистоту І незатьмареність чудову За мрії здійсненість, за ту Презагадкову випадковість.
7
Гудуть розсерджено вітри, Як передтеча грозовія. А ти засмучено зустрів Її надії молодії. Очима поглинав. Зітхав Та вабив поглядом ігриво... Ще почекається: нехай Зростає зіронька щаслива!
8
Закрутила дороги вузлом, Віднесла за околицю тихо. А веселка над рідним селом Посміхнулася, ніби в утіху. Ти гадаєш – закінчення тут? І не випростать стомлені плечі? А поглянь на ту ряску густу: Попід нею невтомність щось шепче!..
9
Розрив
Колядувала заметіль Пухнастим сніговим щедрів’ям, Розклинюючи вас навпіл, Доводячи, що ви – не рівня. В серця збирала холода Та словом ...дихала осудним... Палахкотів думками дах, А с н і г ...теплішав, танув – люднув...
10
Всміхаєшся, а біль горить натхненним полум’ям високим. Здавалося б: ти вийшов з гри і ми щасливі – одинокі. Але чомусь поблід ліхтар, прив’яв бузок, лілея сохне. ...Жене натомлений вівчар дві наші долі й стиха стогне.
2012 р.
|