ОСТАННІЙ ГРИФОН
Небо відплатить снігом, Якщо йому не віриш... Спалиш сміття і вірші – Станеш осіннім звіром. Радістю ні-для-кого. Божим дитям немилим... Не прогодують ноги, - То порятують крила... Може і ні... Злітати Ярим вогнем на біле..? Тільки не в небо, брате: Хтось усе’дно поцілить..! Тільки не в ліс... Тривога Ранішнім сном протане... Нюшать хорти нервово Стежку твою останню. Гостро запахне листя Позаторішнім раєм... Стріли несуть на вістрях Поклик твоєї зграї.
Зрікаюся годі Хіба не зрікалася неба Зоря що скотилась У попіл багаття твого земле Не клич не почую Бо скільки вже раз розбивалась об тебе На крила пошарпано пісню твою вітре Зрікаюсь не вірю Бо доста назбирано в мене Спокійного холоду Слів твоїх брате мій світлий Зрікаюсь обридла Нудота ілюзій Прадавнього чуда І добре, що зовсім нечутно Пошерхлі уста прошепочуть Вернися! Тобі того краще не чути.
Комашка плаче бо жива Вікно всміхається нещиро Осіння сонячна жорства Лісами прийнята на віру Посію гаманець і відчай Збіжу зриваючись у літ Стрімкими сходинками літ І зупинюсь на межиріччі. Тремтить комарик у дворі Кватирку причиню нещільно... Порожніх яблунь вівтарі Шкарубко нюшать надвечір’я.
Цей дощ як борщ солоно-кислуватий Кленовим листом липне до плеча Затерп у філіжанці чорний чай. Осінній відчай мій напівприватний... Вам зась до нього, хлопчику, і край... В герої хочеш – казку вибирай Будуй сюжети і виборюй зброю... А тим, кому не прагнеться в герої – Осінній відчай і холодний чай.
|